Tervehdys kaikille ja lämmin kiitos blogini pariin löytämisestä. Jos olet kiinnostunut jalkapallosta ja etenkin suomalaisesta jalkapallosta, niin liiga- kuin maajoukkuetasolla, olet saapunut oikeaan paikkaan, sillä tavoitteena tässä blogissa on tarkastella kotimaisen jalkapallomaailman ilmiöitä laajasti ja syvyydellä tuoden jonkinlaisia uusia ajatuksia aiheesta. Jalkapallo on hyvin monia kiinnostava ja kiehtova aihe, ja tavoitteenani tässä blogissa onkin käsitellä sitä sellaisistakin näkökulmista, jotka eivät ehkä ole aiemmin tulleet tarpeeksi huomioiduiksi, jotta keskustelukulttuuri lajin ympärillä voisi kehittyä entisestään.

Kuka minä olen?

Täällä päässä kirjoittelee 21-vuotias helsinkiläinen mies, jonka intohimoksi ja tärkeimmäksi harrastukseksi on aikojen saatossa muodostunut jalkapallo. Jalkapallon parissa on tullut vietettyä jo yli vuosikymmen niin kentän kuin katsomonkin puolella, ja mielipiteitä aiheesta löytyy paljon, joten blogin kirjoittaminen näiden mielipiteiden ja näkemysten ilmaisukeinona alkoi tuntua hyvältä idealta. Harrastan edelleen pelaamista erilaisissa yhteyksissä, mutta kaipaan paljon myös palloiluaiheista keskustelua ja ajatusten vaihtamista minulle tärkeästä aiheesta. Olen seurannut jalkapalloa pitkään ja todella hartaasti ja uskon tietäväni aiheesta todella paljon, joten näistä syistää koen olevani pätevä kirjoittaja tähän aiheeseen liittyen, ja haluan tuoda asiantuntemustani avuksi myös kaikille muille. Jos siis olet kiinnostunut siitä, millä tavalla nuori suomalainen ja pitkän linjan jalkapalloharrastaja näkee lajin tilanteen kotimaan kaikilla pelikentillä, pysy mukana ja muista katsoa uudet kirjoitukseni, niin saat toivottavasti jonkinlaista näkemyksellistä ajattelua siitä, missä jalkapallo, sen nykyhetki, tulevaisuus ja menneisyys tänä päivänä makaa. Toivon voivani tarjota hyvää ajatusten vaihtoa ja paikan kuulla aivan tuoreita näkemyksiä jalkapallosta, sillä nämä mielestäni usein puuttuvat keskustelusta, jota suomalaisesta jalkapallosta käydään esimerkiksi internetin erilaisilla keskustelusivuilla ja muissa paikoissa, jossa palloilu on jonkinlainen puheenaihe.

Tietoa Suomen jalkapallokentästä

Suomalaisena olen tietenkin erityisen kiinnostunut siitä, mitä suomalaisessa jalkapallossa tapahtuu. Siis mitkä ovat uusimmat maajoukkuekäänteet, millaisia nousevia kykyjä pelaajiemme joukosta löytyy, ja millainen tilanne on Veikkausliigassa ja vaikkapa sitä ympyröivässä fanikulttuurissa. Seuraan suomalaisen jalkapallon tilaa tarkalla silmällä, ja toivon, että voisin päästä jakamaan ideoitani aiheesta laajemman yleisön kanssa, mikä on yksi tärkeimpiä perimmäisiä syitä sille, että päätin lopulta ottaa kynän kauniiseen käteen ja alkaa kirjoittaa tätä blogia kaikista näistä tärkeistä aiheista. Haluan käsitellä jalkapalloa kaikista näkökulmista ja laajalla skaalalla, joten otan huomioon lajin koko tämän hetken tilan ja tulevaisuuden kehityksen, ja tulen siis käsittelemään blogissani myös muun muassa naisten jalkapallon maajoukkuetta, jonka saavutukset jäävät mediassa harmillisen usein harmillisen pienelle huomiolle. Jos siis olet kiinnostunut jalkapallosta sen kaikissa ilmenemismuodoissa ja haluat ymmärtää kokonaisvaltaisesti kaikkea, mitä siinä tapahtuu, on hyvä idea lukea tätä blogia, sillä nämä ovat juuri niitä kysymyksiä ja aiheita, joihin pyrin vastaamaan ja joita haluan käsitellä.