Jalkapallo on hauska laji, jonka pelaamisen aloittamisesta haaveilevat monen ikäiset. Jalkapallo on yksi maailman pelatuimmista peleistä, ja se on hauskaa, kilpailullista ajanvietettä, joka yhdistelee monia asioita kuten teknistä taituruutta, tiimipeliä ja yksilöllistä pelaamista. Kenties juuri näistä syistä se vetoaa niin moneen, ja sinäkin ehkä olet yksi niistä, jotka haaveilevat jalkapallon pelaamisen aloittamisesta tai miettivät ehkä, ovatko jo liian vanhoja sen tekemiseen.

Voinko alkaa pelata aikuisen?

Ehkä olet aina halunnut pelata jalkapalloa, mutta et koskaan ole tullut siihen ryhtyneeksi. Tai ehkä unelmasi heräsi vasta seurattuasi taitavien pelaajien mittelöintiä maailmanmestaruuskisojen aikaan. Niin tai näin, saatat ehkä miettiä, oletko liian vanha aloittamaan jalkapallon pelaamisen ja oppimaan peliä jollakin tavalla.

Vastaus kysymykseesi on sekä kyllä että ei. Saatat ehkä olla liian vanha tullaksesi uudeksi Lionel Messiksi. Kaikki jalkapallon huippunimet ovat aloittaneet vakavan jalkapallon harjoittelemisen jo todella nuorina, ja jatkaneet omistautunutta ja intohimoista palloilua siitä saakka. Jalkapalloa ei kuitenkaan kannata pelata ainoastaan tällaiset huipputavoitteet mielessä, vaan muistaa, että se on myös erinomainen peli aivan kaikenlaisille ihmisille, ja loistava keino pitää yllä fyysistä kuntoa ja muita toivottavia ominaisuuksia. Siis huoli pois – jos uneksit jalkapallon pelaamisesta, sille ei ole mitään estettä, vaan voit aivan yhtä hyvin aloittaa pelaamisen olit sitten minkä ikäinen tahansa. Useat eri jalkapalloseurat ja muut insanssit järjestävät aikoja vanhemmille pelaajille, jotka haluavat pelata pelaamisen ilosta ilman minkäänlaisia ulkoisia tavoitteita, ja tällainen voi olla sinunkin mahdollisuutesi päästä mukaan jalkapallon maailmaan.

Pidä nämä mielessäsi aloittaessasi

Jos kuitenkin haluat olla todella tavoitteellinen pelaamisessasi etkä vain pelata pelaamisen ilosta, on olemassa muutamia asioita joita sinun kannattaa muistaa. Ensinäkin sinun on jalkapallon pelaamisen lisäksi pidettävä huolta fyysisestä kunnostasi myös muilla tavoilla, esimerkiksi juoksemalla, sillä ainoastaan tällä keinolla pystyt saavuttamaan sellaisen hengittämisen tason, jota vaaditaan, että jaksat juosta kentällä pallon perässä. Tämän lisäksi myös muunlainen urheileminen on tarpeen, joten sinun on myös pidettävä huolta lihaksistostasi esimerkiksi kuntosalilla, jotta voisit onnistua jalkapalloilijana.

Tämän jälkeen sinun on tärkeää oppia itse jalkapalloa. Jalkapallo on todella kaunis laji, johon sisältyy paljon erilaisia sääntöjä, ohjeita, tapoja ja strategioita, joten jotta voisit olla täydellinen jalkapalloilija, on sinun myös opittava ymmärtämään peliä ja elämään sitä. Tämä onnistuu paitsi sillä, että lähdet itse jalkapallojoukkueen mukaan ja alat pelata ja oppia pelaamisen kautta, niin myös siten, että katsot paljon muiden pelaamaa jalkapalloa ja otat siitä oppia omaan pelityyliisi. Tällä tavoin voit omaksua muiden parhaita pelitapoja ja kenties tehdä niihin omat lisäyksesi, jolloin sinusta tulee paras mahdollinen pelaaja, joka onnistuu voittamaan muut oman yksilöllisen pelityylinsä avulla, joka kuitenkin käyttää hyödykseen parhaita muilta opittuja kikkoja.

Näin aloitat jalkapallon pelaamisen