Jalkapallo on todella suosittu laji maailmanlaajuisesti, eikä sen suomalainen suosio tai menestys ole mitään verrattuna siihen, mitä lajissa tapahtuu ympäri maailman. Maailmassa on todella paljon toinen toistaan parempia jalkapallojoukkueita, ja niissä pelaa mahtavia pelaajia, jotka kaikki ovat onnistuneet tekemään jotakin todella mahtavaa jalkapallon saralla. Seuraavaksi aion esitellä joitakin omista suosikkijalkapalloilijoistani, joita pidän esikuvinani pelaajina, ja joilta haluaisin oppia jotakin omassa pelaamisessani ja pelitekniikassani.

Lionel Messi

Lionel Messi on argentiinalainen jalkapalloijia, joka on pelannut muun muassa FC Barcelonassa sekä Argentiinan maajoukkueessa. Hän on yksi sukupolvensa parhaista jalkapalloilijoista, ja lukuisat eri lähteet pitävät häntä maailman parhaana nykyhetken pelaajana. Messin pelityyliä ja kykyjä on verrattu Diego Maradonaan, ja hän on vastaanottanut palkintoja, kuten Ballon d’Or ja FIFA World Player of the Year sekä ollut ehdolla näiden palkintojen saajaksi lukuisia kertoja. Maradona on myös julkisesti julistanut pitävänsä Messiä seuraajanaan. Messi teki debyyttinsä kaudella 2004-2005, jolloin hän löi La Ligan ennätyksen ja olin nuorin jalkapalloilija koskaan, joka oli pelannut liigan pelissä sekä nuorin jalkapalloilija, joka oli tehnyt liigamaalin. Hänen menessyksensä on vain kasvanut vuosien saatossa, ja kenties hänen kaikista onnistunein kautensa oli vuosina 2008-2009 kun hän teki yhteensä 38 maalia.

Christiano Ronaldo

Christiano Ronaldo on portugalilainen jalkapalloilija, joka on pelannut jalkapalloa hyvin nuorelta iältä lähtien ja voittanut uransa aikana lukuisia erilaisia palkintoja pelitaitojensa ja kykyjensä ansiosta. Hän on yksi maailman vaikutusvaltaisimmista jalkapallon pelaajista, ja useat nuoret ja lapset ihailevat häntä ja hänen kykyään pelikentillä. Hän on pelannut useissa eri joukkueissa, joihin sisältyy muun muassa Manchester United sekä Portugalin maajoukkue. Hänen pelitaitonsa ovat saaneet paljon tunnustusta, joka on todettavissa muun muassa hänen voittamistaan palkinnoista: jo ainoastaan kaudella 2007-2008 Ronaldo voitto 13 eri palkintoa, joten kyseessä on todella yksi tämän hetken menestyneimmistä jalkapalloilijoista, jolta todella kannattaa ottaa peliteknisiä ja muita oppeja pelikentille lähtiessä.

Ronaldinho

Ronaldinho eli koko nimeltään Ronaldo de Assis Moreira on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä jalkapalloilijoista. Hän on brasilialainen, ja hänen roolinsa oli avainasemassa esimerkiksi Brasilian maajoukkueen maailmanmestaruusvoitossa vuonna 2002. Hänet on nimetty FIFAn parhaaksi pelaajaksi vuosina 2004 ja 2005, ja peliaikojensa saatossa hän on voittanut myös lukuisia muita palkintoja sekä itselleen että edustamilleen joukkueille. Ronaldinho on myös yksi harvoista pelaajista, jotka ovat voittaneet sekä jalkapallon maailmanmestaruudet, UEFA Champions –liigan ja Ballon d’Orin. Lukuisat menneisyyden jalkapallotähdet, kuten David Beckham, Zidane ja Diego Maratona ovat myös hehkuttaneet Ronaldinhon pelitaitoja ja pitäneet häntä yhtenä aikansa parhaista pelaajista. Näistä syistä hän on siis myös minun suosikkipelaajiani, jolta todella haluaisin oppia jotakin jalkapallon pelaamisesta.

Suosikkijalkapalloilijani maailmassa